Cadavre Exquis

From artvalvas
Revision as of 15:38, 5 December 2019 by Artvalvas (talk | contribs) (→‎Fase 1)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Semiotiek workshop 06.12.2019: Cadavre Exquis

Informatie over het concept van Cadavre Exquis vindt je hier

Fase 1

Iedereen begint met het maken van een afbeelding die als startpunt zal dienen van een cadavre equis

1) Download het afbeeldingssjabloon Template CadavreExquis.psd


2) Plaats een afbeelding, uitsnede, detail van een eigen werk (illustratie, foto, ontwerp, sculptuur, ...) in het mapje "BEELDLAAG". Probeer te zoeken naar een prikkelende/spannende/verrassende aanzet voor het Cadavre Exquis

CE fase1-1.jpg


3) Maak het mapje "AFDEKLAAG" zichtbaar

CE fase1-2.jpg


4) Sla het bestand op als PSD, en daarna ook voor web (Bestand - Exporteren - Opslaan voor web) en kies als preset 'JPEG High'

CE fase1-3.jpg


5) Gebruik als bestandsnaam het volgende formaat: Voornaam_Naam_CadavreExquis_1.jpg

CE fase1-4.png


6) 'Edit' je eigen studiopagina en plaats ergens [[Category:Cadavre]] === Workshop Semiotiek 06.12.19: Cadavre Exquis === en plaats daaronder je afbeelding: [[File:hier_komt_jouw_bestandsnaam_1.jpg|800px]]<br> en sla je studiopagina op dmv 'Save changes' onderaan de pagina.

CE fase1-5b.png

Lieven VanSpeybroeck CadavreExquis 1.jpg


7) Klik op de rode '800px' op je pagina. Dit brengt je naar de uploadpagina van de wiki waar je via 'choose file' (1) het bestand kan selecteren op je computer en uploaden (2)

CE fase1-6.png

CE fase1-7.png


8) Keer daarna terug naar je studiopagina, ververs deze indien nodig, en controleer of het uploaden gelukt is.

Fase 2

In fase 2 wordt er verdergewerkt op de afbeelding van een medestudent uit je groep. Beslis wie op wiens beeld verderwerkt, en neem zijn/haar afbeelding als startpunt voor jouw toevoeging. Je toevoeging kan nieuw werk zijn, maar ook een afbeelding van bestaand werk, etc. Probeer naar een goede aansluiting te zoeken.

We herhalen deze stap tot iedereen aan ieders pagina van de groep een bijdrage heeft kunnen leveren.

Alles blijft in principe hetzelfde als fase 1, op een paar wijzingen na:

– voeg je nieuwe beeldlaag toe in het Photoshopbestand waarin je je eerste beeld hebt gemaakt. Zorg ervoor dat deze laag BOVEN de eerdere beeldlaag staat, en verberg het vorige beeld dmv het oog-icoontje.

. Sla het Photoshopbestand op, met alle beelden – verwijder geen lagen!!!. Zet de afdeklaag opnieuw actief zodat opnieuw slechts het onderste deel van je afbeelding zichtbaar is.

CE fase2-1.png

– sla hierna je afbeelding op voor web volgens hetzelfde principe als stap 4 en 5 in fase 1, maar ipv het cijfer 1 aan het eind, neem je het cijfer van de huidige 'toevoegingsronde' van het Cadavre Exquis: Voornaam_Naam_CadavreExquis_2.jpg, Voornaam_Naam_CadavreExquis_3.jpg, ...
– plaats je afbeelding niet op je eigen studiopagina, maar onder de afbeelding waar je op aansluit
. Je past dus de pagina aan van je medestudent aan door er [[File:hier_komt_jouw_bestandsnaam_2.jpg|800px]]<br> aan toe te voegen, volgens hetzelfde principe als stap 6 en 7 van Fase 1.

Fase 3

In fase 3 volgt de grote onthulling! De zwarte vlakken worden weggehaald en de kadavers worden zichtbaar. Dit gebeurt als volgt:

1) Maak de afdeklaag onzichtbaar (opnieuw met het oog-icoontje), en sla vervolgens van elk beeld in je photoshop-bestand een nieuwe afbeelding voor web op. Deze keer dus zonder zwart vlak, en met een toevoeging aan de oorspronkelijke benaming, namelijk: Voornaam_Naam_CadavreExquis_1b.jpg, Voornaam_Naam_CadavreExquis_2b.jpg. Voornaam_Naam_CadavreExquis_3b.jpg, ...

. Je hoeft opnieuw geen lagen weg te halen: zet gewoon het beeld dat je wil opslaan actief met het oogje, en maak de rest onzichtbaar.


2) Als je van al je afbeeldingen een versie hebt opgeslagen zonder zwart vlak, ga je naar de pagina's waar jouw 'verhulde' beelden staan. Klik op het beeld en kies onderaan de pagina voor More Details. Kies daarna voor Upload a new version of this file, en kies deze keer de ongecensureerde versie van het beeld.

Doe dit voor al je afbeeldingen!

CE fase2-2.png

CE fase2-3.png

Kadaver ongecensureerd.jpg


3) Als iedereen z'n ongecensureerde afbeeldingen geüpload heeft, rest er nog slechts een ding: bewonder de resultaten op alle kadaverpagina's.