Relaas

From artvalvas
Jump to navigation Jump to search
verslag van een gebeurtenis.

Workshop Semiotiek 15.11.2019

Kenyiro Mähner

Hieronder vertel ik over een gebeurtenis die ik heb meegemaakt terwijl ik me verplaatste aan de hand van het openbaar vervoer. Ik concentreerde me bij dit verslag op dezelfde persoon die ik twee maal toevallig heb gezien.

Ik bevond mezelf in het station aan lijn 16 op het spitsuur. Toen ik een jongeman zag die een vilthoed droeg die er wat slap bijhing. Inplaats van een lint hing er een koordje rond de hoed. Wanneer de mensen uitstapten, begon deze jongeman zich in een andere passagier te frustreren. Hij beschuldigde de passagier ervan tegen hem aan te botsen elke keer als er een reiziger moest uitstappen. Hij probeerde dominant over te komen, maar door zijn huilende stem kwam de boodschap niet op die manier over.
Twee uur later was ik al te voet onderweg en passeerde ik het Jan Willem Brouwersplein, aan het concertgebouw. Hier zag ik opnieuw dezelfde jongeman. Hij was in gezelschap van een andere persoon, het leken vrienden te zijn. De vriend vertelde de jongeman dat hij een extra knoop zou moeten dragen. Hij vertelde waarom en wees ernaar.

Op een hedendaagse dag kan men uitzonderlijke momenten meemaken. Door dezelfde persoon te zien in verschillende omstandigheden, kon ik duidelijk het verschil zien tussen hoe hij zich gedroeg in het spitsuur ten opzichte van hoe hij zich gedroeg bij zijn vriend. Het spitsuur lijkt wel het slechte in hem naar boven te halen.

This category currently contains no pages or media.