Flaptekst

From artvalvas
Jump to navigation Jump to search

Een flaptekst of blurb is de samenvatting van de inhoud van een boek en wordt afgedrukt op de binnenkant van een boekomslag.

Workshop Semiotiek 15.11.2019

Rob Vandegoor

In dit meeslepende filmische verhaal volgen we een 26-jarige jongeman. De mid-twintiger is altijd herkenbaar aan zijn vilthoed met een koordje eromheen, opvallend lange nek en zijn kameraad die het niet kan laten kritiek te geven op andermans kleding. Op een dag bevindt hij zich in lijn 16 onderweg naar het Jan Willem Brouwersplein. Wanneer spitsuur losbarst en de drukte toeneemt, kan de jongeman niet meer tegen de constante stoten van zijn medepassagiers. Wat kan iemand doen om zich uit deze drukte te kunnen redden? Kan hij zichzelf onder controle houden of zal zijn woede het overnemen?

Sir Corneel De Schamphelaere

“In lijn 16, op het spitsuur”, zo begint het boek Stijloefeningen door Renaud Queneau. Het werk beschrijft een jongeman die Queneau opvalt tijdens een busreis. Conflict breekt uit in de ongemakkelijke omgeving van een overvolle bus. Word meegenomen doorheen een wringend, herkenbaar verhaal vanuit de ogen van de grote schrijver zelf in dit meeslepend kortverhaal. op 99 verschillende manieren ontdek je het tafereel en een onverwachte herontmoeting.

“Meesterlijk” -Arne De Winde

“Zeer leuk om een flaptekst over te schrijven” -Corneel De Schamphelaere

“Het epos van de 21st eeuw” -Ook Arne De Winde