Haatdragend

From artvalvas
Jump to navigation Jump to search

Haatdragend Het begrip haatdragend heeft 2 verschillende betekenissen: 1) blijk gevend van haat jegens iemand of iets; blijk gevend van haatgevoelens 2) vervuld met haat jegens iemand of iets; haat koesterend

Workshop Semiotiek 15.11.2019

Oriana Calemi

In die fucking vuile lijn 16, tijdens die stomme spitsuur. Een lelijke kutvent van ongeveer zesentwintig, slappe lelijke hoed met een oerlelijk koordje errond in inplaats van een lint, een uitgetrokken lelijke slangennek, precies een monster! Die lulkoppen stappen ineens uit, net aanstellers. Die autist valt uit tegen een rare figuur naast hem, die hij frustrerend beschuldigt tegen hem op te botsen telkens als er een andere lelijkerd langskomt. Bedoelde grof over te komen maar leek op een kind die naar mama gaat om uit te wenen. Ziet een stinkende, vieze zitplaats vrijkomen en die dikke schiet verdomme erop af. Twee uur later kom ik die rare vent tegen op het Jan Willem Brouwersplein, bij dat lelijk Concertgebouw. Die hufter is samen met van een pagadder die tegen hem snauwt: 'Je zou een extra knoop aan je overjas moeten laten zetten, maar u jas blijft toch lelijk.' Hij wijst spottend aan waar (bij de uitsneding) en zegt snauwend waarom.

Elke Palmaerts

In de afschuwelijk stinkende uiteenvallende doodskist 16, op het vervloekte spitsuur. Een verafschuwde klote twintiger, slappe racuneuze knutselhoed met een frustrerend, veel te kortte, ophanggingstrop eromheen in plaats van een kerstverpakkingslint, giraffe uitstekende nek te lang alsof er wraakachtig aan getrokken was als touwtrekkers waarvan ik gal spuwde. De kwallen stappen minachtende uit op een verbitterend slakkentempo. Het monsterlijk figuur in kwestie valt verbeten uit tegen een enorm zuchtend nijdige kontenlekker naast hem, die hij er verbeten van beschuldigt verafschuwend tegen hem op te botsen telkens als er een wraak koesterende verbittering langskomt. Bedoelde verachtend bits te schreeuwen maar de hoog irritante toon is eerder hysterisch krijsen. Ziet verachtend een afgebroken bank vrijkomen en loop met olifanten poten er pikkerig op af. Twee eindeloze uren later kom ik hetzelfde frustrerende wezen tegen op het afschuwelijke Jan Willem Brouwersplein, bij het verfoeide Concertgebouw. Mijn stoomblazende vijand is in gezelschap van een wrokkige kameraad die met afschuw tegen hem zegt: 'Je zou een extra knoop aan je afschuwelijke overjas moeten laten zetten.' Hij wijst koppig aan waar (bij de uitsneding) en zegt verbeten waarom.


Eline Swennen

In die ellendige bus, tijdens dat godverdomse spitsuur. Een irritant kutkind van zowat zesentwintig dat precies elke hersencel mist, met zo een lelijke slappe vilthoed met een mottig koordje eromheen in plaats van een schoon lint, nek te lang alsof eraan getrokken was. De gefrustreerde mensen stappen uit. De rare figuur in kwestie valt uit tegen een nietsvermoedende maar keihard stinkende idioot langs hem, die hij ervan beschuldigt tegen hem op te vallen telkens als er weer zo een hoop crapuul passeert. Bedoeld om enorm kwaad te klinken maar zijn toon is eerder om te janken. Ziet een zitplaats vrijkomen en stormt er heen terwijl hij een oud wijf aan de kant duwt. Twee uur later kom ik hem tegen op het Jan Willem Brouwersplein, dat trouwens stikt van die kutbeesten van een duiven, bij het Concertgebouw. Hij is in gezelschap van een hoer die tegen hem zegt: 'Je zou een extra knoop aan je overjas moeten laten zetten.' En duidt met een vette knipoog de locatie aan.

Annelie Braeckman

Ik wou het eerst niet vertellen maar aangezien ik nu toch al opgefokt loop zal ik het er maar uitgooien. Ik zat dus op de bus, lijn 16. Het was al erg genoeg dat ik met de bus ging tegen m'n zin, dat het dan ook nog eens spitsuur moest zijn natuurlijk. Dan kwam er een vent, ik denk zowat 26 jaar, hij droeg zo een afzichtelijke vilthoed, je kent het wel zo eentje uit de jaren 90 met zo een koordje eromheen. Eindelijk stapt er wat volk af. De persoon in kwestie begint te flippen tegen de lompe persoon naast hem, hij begint daar te zagen dat die persoon elke keer tegen hem botst als er iemand passeert. Hij wou bits klinken maar het was eerder een jankerig toontje. Gelukkig zag hij dan een zitplaats en was het eindelijk stil. En je denkt 'oh dat is toch geen ding die je dag mag verpesten', maar dan zit ik gezellig op terras op het Jan Willem Brouwersplein en hoor ik daar toch weer die klotestem. Hij was aan het discussiëren met zijn vriend over echt het meest onbenullig ooit, een stomme knoop die miste op zijn vest. Ale kom nu heb ik genoeg geklaagd ik gaan naar de tram. Oh nee shit, ik ga het krijgen, staat die daar nu aan de tramhalte?!

Flore Van Gorp


Die fucking lijn 16, op het uur dat iedereen zogezegd ineens naar huis moet. Ik moet ook naar huis hé, egoïsten! Elk slap afkoeksel dat deze aarde bewandelt loopt me enkel in de weg. Zo was er een beroerde kerel die de meest pretentieuze, weerzinwekkende vilthoed droeg. Een slap koordje eromheen in plaats van een fatsoenlijk lint. Dit koordje had hij beter benut voor een ander macaber doeleinde! Met zijn afgrijselijk lange nek kon hij zo de giraffen van de Antwerpse Zoo vergezellen. Fucking eindelijk stappen er nog wat rotmensen uit deze armzalige kutmobiel die de marginale middenklasse geweldig lijkt te vinden. Godverdomme! Nu beginnen die marginale kermiswijven hier ook nog een knokpartij. Er is een lelijke zagevent die een nog lelijkere jongen, die als een hamster oogt, beschuldigt van obsceniteiten. Stomme ezels! Het scheelt niet veel of ik bemoei me, en laat deze zwakkelingen zien wat een echt conflict is. De onbezonnen hangjongere onthult zijn belachelijke babyface wanneer hij huilerig de grond knuffelt. Na al dat fucking rechtstaan zie ik eindelijk een oude vrouw (die van haar 'rechten' maar al te graag gebruik maakt) haar rimpelig kontje van de bank halen. Ik race naar de zitplek en geef een kopstoot aan ieder mormel dat me in de weg staat. Twee uur later kom ik die babyface tegen op het Jan Willem Brouwersplein, bij dat mottig Concertgebouw. Hij is in gezelschap van een sullige jongen die tegen hem zegt: 'Je zou wat aan die belachelijke babyface moeten doen.' Daar geef ik hem groot gelijk in! De sullige jongen verwijst hem naar een plastische chirurg (voor een uitsnijding). Die kan hij zelf ook wel gebruiken hoor!