Difference between revisions of "Subjectief"

From artvalvas
Jump to navigation Jump to search
(Created page with "== Workshop Semiotiek 15.11.2019 == Subjectief houdt in dat iets vanuit een persoonlijk oogpunt wordt beoordeeld of gezien. Het heeft betrekking op de eigen smaak of voorkeur...")
 
(No difference)

Latest revision as of 15:29, 15 November 2019

Workshop Semiotiek 15.11.2019

Subjectief houdt in dat iets vanuit een persoonlijk oogpunt wordt beoordeeld of gezien. Het heeft betrekking op de eigen smaak of voorkeur.

Eline Swennen

In de stinkende bus, tijdens het drukste moment van de regenachtige dag in het mottige verkeer. Een kleine saaie gast van halverwege de ellendige twintig, met een slappe vuile vilthoed met een vies koordje er rond dat op punt staat om te breken, inplaats van een prachtig lint, vol tattoos gekleurde armen te lang voor zijn dunne kleine lichaam alsof er aan getrokken was. De gehaaste werkende mensen stappen al duwend en trekkend uit. De vreemde figuur in kwestie valt uit tegen een introverte passagier naast hem, die hij ervan beschuldigt volop tegen hem op te kletsen telkens als er weer zo ene langskomt. Wou erg onbeschoft over komen maar de toon is eerder als een jankend klein kind. Ziet een smerige plek vrijkomen en vliegt erop af. Twee oneindige uren later kom ik hem tegen op het ouderwetse adembenemende Jan Willem Brouwersplein, op een houten bankje bij het Concertgebouw. Hij is in gezelschap van iemand waarvan ik denk dat het een eerder een vijand dan een kameraad is, die tegen hem lijkt te zeggen: 'Je zou een extra gouden knoop aan je overjas moeten laten zetten.' Hij wijst precies waar (bij de kleine uitsneding) en waarom.