Aemilia

From artvalvas
Jump to navigation Jump to search

== Tekenproject (proces) + workshops Semiotiek==

Schetsen Collage.jpg


Concept; een reuzecollage bestaande uit miniportretten van mannen en vrouwen

Kenmerken; enkel pen, stift en potlood in blauw/grijs/zwart mogen gebruikt worden

Doel; een uiteindelijke reuzecollage met (minstens?) 500 gezichten

Titel; 'When Adam met Eve'

Eerste proto-titel; 'The Way People Look', woordspeling waarbij 'look' opgevat kan worden als 1) hoe mensen eruit zien en 2) hoe een persoon zelf naar de wereld kijkt.
'to look'; kijken, zoeken, eruitzien
Uiteindelijk heb ik voor een andere titel gekozen, omdat ik de huidige titel er beter bij vind passen. Er vindt in dit werk namelijk een overgang plaats van mannengezichten die vrouwengezichten tegemoet komen.
Het werk bestaat uit allemaal puzzelstukken. Eén puzzelstukje bestaat op zijn beurt weer telkens uit een opeenhoping van gezichten van hetzelfde geslacht. Deze stukken worden dan naast elkaar opgehangen opdat ze één groot werk vormen. Al deze stukken worden tijdelijk bewaard in een A3 schetsboek tot het projectje voltooid is. Dit project is ook een langetermijnopdracht, een vaste deadline ervoor is er nog niet.

When Adam met Eve' werd aangevangen in mei 2019
update november 2019; een totaal van 70 gezichten.


when Adam met Eve
Tekenprojectproces2.jpg=== Workshop Semiotiek 06.12.19: Cadavre Exquis ===
AemiliaMaasCadavreExquis 1.jpg.jpg
Scan0030.jpg
MaasAemiliaCadavreExquis1.1jpg.jpg
Scan0026.jpg

=== Workshop Semiotiek 20.12.19: Winterland ===


Drunk Guide Winterland

Met dank aan; Flore Van Gorp (camera en editen video)

Anouk Deflem (actrice)

Naomi Maq (actrice)

Voor deze opdracht, omtrent Hasselt Winterland, hadden we het idee bekomen om Winterland voor te stellen op een ludieke manier. Namelijk, passend voor Hasselt, door de ogen van een persoon die een paar jeneverglaasjes te veel genoten heeft.
Ik en mijn collega's hebben alle kraampjes op Winterland, zowel als de buitenmuren (omheining), afgetast. De nodige opmerkingen van voorbijgangers waren zeker niet onverwacht; 'Ben je dronken/gehandicapt?'
Deze performance kan gezien worden als een interventie waarbij iedereen die op dat moment aanwezig was te Winterland ook deel uitmaakte van het project.