Cleo Reniers

From artvalvas
Jump to navigation Jump to search

Research @ lunch

Ik ben niet de persoon die veel onthoud van wat er allemaal gezegd wordt. Ik ben ook niet de persoon die rap iets zal opschrijven om iets te onthouden. Eigenlijk ben ik een beetje een zooitje ongeregeld... Dit geeft mij dus als resultaat dat ik niet supergedetailleerd kan praten over wat ik gehoord heb allemaal. Wat ik wel onthouden heb is dat elke middag die ik daar zat ik begon met tegenzin, mede doordat ik niet uitgebreid op mijn gemak kon gaan eten, en vertrok als iemand met nieuwe inspiratie. Door de Research @ lunch heb ik beter inzicht gekregen in mijn hoofd, wat ik wil bereiken en welke weg ik liefst zou willen opgaan. Ik heb onthouden uit Jan De Cock's gesprekken dat ik me meer zou moeten verdiepen in wat ik doe in de plaats van horizontaal te werken, wat maar al te vaak gebeurt. Van Ellen dan weer dat letterlijk alles kan inspireren, kijk rond, trek uw ogen eens fatsoenlijk open... Alle gesprekken hebben steeds wat meer inzicht gegeven in hoe ik zou moeten omgaan met mijn omgeving. Dit is best handig voor een persoon die 3/4de van de tijd niet eens weet waar links of rechts is. Ik was ook geïntimideerd door de sprekers, dit omdat ze meer bereikt hebben dan ik en ik het gevoel heb alsof ik niet goed genoeg ben om zoiets te kunnen doen. Deze intimidatie werkte zich op zijn beurt uit naar motivatie. Een soort van streefdoel voor mezelf om eens achter mijn werk te staan in plaats van neer te kijken op wat ik doe. Zoals ik al zei, ik ben niet de persoon die alles gaat kunnen onthouden wat mij gezegd wordt, maar eruit geleerd heb ik zeker.

Abattoire Fermé

Abattoire Fermé.jpg
Als opdracht bij typo moesten we een affiche maken die gebaseerd was op de voorstellingen van Abattoire Fermé. In mijn affiche gaat het over de voorstelling "the factory", een uitvoering waar het draait om het lege leven van een rockartiest. Mijn interpretatie hiervan was het maken van een lege kamer die enkel gevuld is door een defecte frigo. Dit om het verlaten gevoel van de ruimte extra te benadrukken.

Workshop Semiothiek 06.12.19: Cadavre Exquis

Cleo Reniers CadavreExquis 1.jpg Cleo Reniers CadavreExquis exposed.jpg
Myrthe Lefevre CadavreExquis 2.jpg
Jornick Pellizzari CadavreExquis 3.jpg Jornick Pellizzari CadavreExquis 3 Volledig.jpg
Leroy Goorts CadavreExquis4.jpg CadavreExquis4.jpg

Winterland 20.12.19

Tijdens het rondwandelen op winterland, viel het op hoeveel attributen en kraampjes er eigenlijk niets te maken hadden met winterland, of heel het kerstgebeuren in het algemeen. De enige link die ze hebben met kerst is de opgeplakte decoratie van de typische kerstkitch. Vaak ook dat er niet eens de moeite gedaan werd om te verbergen dat het helemaal niets met kerst te maken had. Die ene slinger wat daar maar wat triest hangt te bengelen van het kraampje af, is al genoeg om het mee te doen draaien in heel de kerstfantasie van Winterland. Voor mij stelt dit heel de authenticiteit van kerst wat in vraag. Het is meer kitch dan dat het een authentiek kerstgevoel is, de mens is tevreden genoeg met een plekker over een afbeelding. Alsof ik morgen een klever op mijn hoofd zou kunnen plakken met de naam Theresa op en iedereen zou zonder enige twijfel aanvaarden dat ik Theresa ben in haar authentiee-ke zelve, de persoon achter de klever is eventjes niet van toepassing.
(Samen met Chloë Zeelmaekers en Rob Vandegoor)
Winterland 1.jpg Winterland 2.jpg Winterland 3.jpg Winterland 4.jpg Winterland 5.jpg Winterland 6.jpg