Fay Janssen

From artvalvas
Jump to navigation Jump to search

Grafisch ontwerp 2C

Typo - BA2 Grafische Vormgeving

Javal

font: Fayster

In de theorieën van Javal en Leclair wordt het volgende gezegd: "wanneer men alleen de bovenkant van Latijnse letters de letters nogsteeds goed leesbaar zijn. Als men alleen de onderkant weergeeft, is dit niet zo. In deze booklet ben ik experimenteel hiermee tewerk gegaan. Begonnen met een Bodoni 72 Book font heb ik een een organische figuur eronder gemaakt. De naam van het gecreëerde lettertype is "Fayster". Het lettertype wordt in onderstaande booklet gepresenteerd op A5-formaat.


ABC - BA1

ME-Project

Presenteer jezelf, je proces tijdens het jaar 2018-2019 in een affiche. Hier ben ik experimenteel tewerk gegaan met inkt: droge kwast, met water gemengd, blindschetsen etc. Dit zijn allemaal zelfportretten, hoe ik ben veranderd in 1jaar tijd.
ME-projectJanssenFay.png ME-projectJanssenFayAchterzijde.png

Workshop Semiotiek 06.12.19: Cadavre Exquis

Fay janssen Cadavre Exquis 1.jpgFay Janssen Cadavre Exquis 1b.jpg
Fay Janssen Cadavre Exquis 2.jpegFay Janssen Cadavre Exquis 2b.jpeg
Fay Janssen Cadavre Exquis 3.jpegFay Janssen Cadavre Exquis 3b.jpeg

Workshop Semiotiek 20.12.19: Winterland

Toelichting

In een groep zijn we op zoek gegaan naar taalfouten. Zinsbouw, verzonnen woorden of volstrekt onnozele spellingswijzen. Dit alles hebben we fotografisch vastgelegd en samengevoegd tot een guide voor Winterland-kraampjes: 'Winterland voor dummies'. Groepsleden: Louise Jans, Veerle Klein, Céline Mannens, Fay Janssen, Merve Kilinc, Gert Duquene & Ekatériné Lortkipanidze.


Workshop Semiotiek 10.01.2020: The Bruges Art Intstitute

Elk detail is onderdeel van een betekenis.
Een citaat van Jan de Cock tijdens ons bezoek in zijn atelier in Brugge.

Een selfie is een afbeelding, niet een beeld.
Als men een zelfportret wilt maken, moet men de kleding bedacht kiezen, de achtergrond, de make-up, de positie. Alleen dan wordt het een portret en zo wordt het een beeld.

Wat heb ik geleerd? Door een bepaalde achtergrond te kiezen bij een foto van een persoon, krijgt deze foto een heel andere betekenis dan wanneer er een witte achtergrond zou zijn. De foto van mij bijvoorbeeld: werd een madonna doordat ik naar de grond keek en de juiste houding aannam, mijn haar lag op dezelfde manier als bij de madonna’s wordt geschilderd. De achtergrond was een abstract schilderij en doordat er een bepaalde rechthoek werd uitgesneden in de foto, werd het deel van mijn portret. Het werd uiteindelijk een madonna in een grot.

Het atelier van Jan de Cock was erg interessant, hij had heel veel schilderijen in zijn opberging. Hij had ook een aantal installaties/sculpturen. Zijn leerling had een eigen ateliertje waar hij kon schilderen.

De Cock gaf ons opdrachten waar we van tevoren niet van wisten wat we ermee moesten doen. In zijn atelier mochten we foto’s maken van details die ons aanspraken, dan moesten we in de kelder nog een detail zoeken wat met de eerste foto zou werken, zo ontstond er een diptiek. Later moesten we deze tekenen in het boek dat we van hem hadden gekregen, deze opdracht werd uitgevoerd in het Groeningemuseum. Ook moesten we een detail in het museum uitkiezen en deze op het formaat van de pagina tekenen. De tekening werd aflopend, dus we moesten inzoomen op het schilderij. Uiteindelijk vond ik het een zeer geslaagde dag.